Hur du enkelt välja rätt VPN-tjänst

Virtuella privata nätverk (VPN) tjänster blir allt populärare på grund av de många fördelar som de ger. Men att välja rätt VPN-tjänst kan vara svårt och förvirrande-mest på grund av det stora antalet alternativ där ute.

Det räcker att säga om du vill göra det lättare att välja rätt VPN-tjänst, måste du veta exakt hur man ska gå till.
Fokusera på det du behöver

Det första du bör göra är att se till att du vet exakt vad en VPNS kan göra och de olika sätten att den kan användas. På så sätt ska du kunna identifiera hur du vill använda den.

Du kan till exempel behöva en VPN-tjänst för att kunna:

Få åtkomst till platsspecifik eller begränsad plats innehåll som direktuppspelningsplattformar eller vissa webbplatser.

Bästa VPN för spelande | VPNS.se


Förbättra onlinesäkerhet och sekretess genom att kryptera data, maskera din IP-adress och hjälpa dig att surfa på webben mer anonymt.
Övervinna censur på nätet som finns i vissa länder eller platser som skolor och kringgå eventuella filter som kan förekomma.

Gör inga misstag det finns andra skäl till varför du kan behöva en VPN-tjänst också-men de 3 som anges ovan är de vanligaste. När du har identifiera vad du behöver, bör det vara lätt att lista potentiella VPN-tjänster baserat på det kriteriet.
Kontrollera antal och plats för servrarna

De flesta VPN-tjänster har flera servrar på olika platser. Det är viktigt att du tittar noga på både antalet VPN-servrar som är tillgängliga, samt de länder där de är belägna.

Helst bör VPN-tjänsten som du väljer erbjuda ett stort antal servrar för att säkerställa åtkomst och stabilitet. Ovanpå att platsen kan påverka hastigheten på anslutningen, samt om du har möjlighet att komma åt platsspecifik eller platsbegränsat innehåll.
Hitta rätt antal samtidiga anslutningar

En av de vanligaste misstag som nybörjare gör när du väljer en VPN-tjänst förutsätter att de bara behöver en anslutning. Det är mycket ofta inte fallet, och du bör faktiskt noga överväga hur många enheter du vill använda VPN-tjänsten på.

Du kanske till exempel vill konfigurera VPN via din hemrouter samt flera mobila enheter. Ovanpå det kanske du också vill ställa in den på de mobila enheter som andra familjemedlemmar använder samt.

När du uppskattar antalet enheter, bör du titta på de paket som olika VPN-tjänster erbjuder för att hitta en som är en bra passform.
Läs mer om VPN-protokoll

Det kan vara praktiskt att lära sig mer om VPN-protokoll om du vill ha mer kontroll över vilken typ av kryptering och brandvägg som används. Men om du inte är alltför bekymrad eller inte helt förstår det, kan du hoppa över den och välja en tjänst som automatiskt använder ett protokoll som stöds av din enhet.
Övervinna eventuella restriktioner

Även om VPN-tjänster ofta används för att övervinna olika restriktioner, bör du vara medveten om att vissa VPN inte kan undgå censur online.

Men några VPN tar ingen halv åtgärder när det gäller att erbjuda olika säkerhetsfördelar inklusive förvirring som tillåter dem att kringgå många online-begränsningar upfront.
Kontrollera hur lätt det är att installera

Användarvänligheten av VPN-tjänster kan variera ganska lite. Vissa är extremt lätt att använda, och kan även ha en virtuell installation som automatiskt kommer att konfigurera alla Detaljer för din räkning.

Å andra sidan många andra tjänster är inte så användarvänlig och installationen kan vara skrämmande för nybörjare. Det kan kräva att du ändrar en hel del av inställningarna på dina enheter, och om du inte är bekant med dem kan du hamna inför en hel del svårigheter.

Innan du väljer ett VPN bör du titta närmare på de steg som behövs för att konfigurera den. Om det finns en kostnadsfri utvärderingsversion kan du utnyttja den för att försöka konfigurera den.
Titta in i loggarna

VPN-tjänster kan hjälpa till att förbättra sekretessen, men det betyder inte att de inte behåller några loggar. Tyvärr är det svårt att avgöra om en VPN-tjänst faktiskt loggar surfning information och andra data.

Det bästa du kan göra är att kontrollera var tjänsten är införlivade, och huruvida det finns ett juridiskt krav för dem att hålla loggarna i den jurisdiktionen på grund av någon utlämnande lagar. Bortsett från att du dock helt enkelt måste ta några påståenden till nominellt värde, och titta på deras rykte.
Hitta ett bra pris

Som du kanske har märkt, kostnaden för att registrera dig för VPN-tjänster kan variera ganska lite. Vissa kan vara så låg som $1 till $3 en månad, medan andra kan vara så hög som $10 till $20.

I slutet av dagen priset är verkligen den minst viktiga faktorn i ditt beslut. Istället bör ditt fokus vara på att hitta en VPN-tjänst som passar dina behov och matchar dina kriterier i de områden som anges ovan.