Vad är skillnaden mellan smart TV och LED och LCD?

Vet du vad skillnaden mellan smart TV och LED och LCD? Hur fungerar det, vad är skillnaden mellan varje? Du hör mycket om smarta TV-apparater och i LED, LCD, eller hur? Låt oss förstå vad det här är och så kan du välja med mer information din nästa TV.
Skillnaden mellan smart TV och LED och LCD

Förstår du tekniken för TV-apparater på marknaden vid inköpstillfället? Ja, alla vet att varje säsong ger de riktiga kvalitetshopp. Olika upplösningar släpps, nu är det inte längre meningsfullt en TV som inte är smart, som ansluter till internet och erbjuder applikationer som utökar möjligheterna till underhållning.

Vad sägs om LED och LCD? Låt oss förstå.

Black Friday-skillnaden mellan smart TV och LED och LCD
Första skillnaden

Den första skillnaden mellan smart TV och LED och LCD är då att när en TV är SMART är den relaterad till dess förmåga att ansluta, att ha funktioner kopplade till Internetanslutningen och som erbjuder fler funktioner för dig utöver öppna och betalda kanaler, kabel eller satellit.

För att komma åt sociala nätverk som YouTube och Facebook, eller streamingtjänster som Dreamfilms, måste din TV vara smart. Annars måste du köpa andra apparater för att komplettera upplevelsen.

Redan LED och LCD är akronymer anslutna till skärmen och bildkvaliteten på en TV.
LCD-TV

LCD-eller liquid crystal display enheter-förkortning för Liquid Crystal Display, från den ursprungliga termen på engelska. Dessa tv-apparater fungerar med hjälp av en motljus eller fluorescerande bakgrundsbelysning som dyker upp bakom skärmen för att sedan bilda bilden. En LCD-TV är en enhet med låg strömförbrukning, samt lägre skärmslitage. Här började skärmarna bli tunnare, lättare och ha lägre underhållskostnad. De är idealiska för alla utrymmen, särskilt de miljöer som är mer upplysta.

Svart fredag Sony TV långdistans
Vad sägs om en LED-TV?

En av egenskaperna hos en LED-TV är kvaliteten på färgerna. Vad som händer är att en LED-skärm presenterar mycket verkliga färger, extremt levande, tack vare de små LED-lamporna. De lyser skärmen mer och gör allt vackrare.

En annan av huvuddragen i en LED-TV är ekonomi. Är att en LED-TV sparar upp till 40% energi jämfört med äldre TV-apparater. Förstod skillnaden mellan smart TV och LED och LCD?
Utvecklingar av skärmar och färger

Så bra som något är, allt kan bli bättre. Nu när du vet skillnaden mellan smart TV och LED och LCD, vet du att denna process med LED-tv inte var annorlunda. Det är där OLED-Tv kommer in. OLED-TV är en moderniserad version av LED, eftersom det förutom att släppa ut ljus visar den också den svarta färgen på samma sätt som vi kan se, och inte så mörkgrå som de flesta andra modeller visar. Dessutom är tv-apparaterna ganska tunna, vilket ger ett mycket modernare, rent utseende till ditt hem, vilket också får ännu mer utrymme och skönhet.
Samsung QLED teknik

QLED Tv är en innovation av LED-kategori, men med Samsung-teknik. Det är en av de senaste och är exklusivt för varumärket. Bilden av en QLED-TV består av kvantprickar, det vill säga små kristaller av ljus. Således kan TV: n VISA 100% av färgerna i alla typer av ljusstyrka och fortfarande med en mycket mer intensiv ljusstyrka än andra modeller.

Svart Fredag Samsung

Det är möjligt att titta på QLED TV under dagen, natten, med ljuset på eller inte, i någon del av huset och punkten i rummet utan förlust av detaljer. Även ton på ton är väl visualiserad. Även en vit boll på ett vitt golv kommer att vara skarp som om det fanns färgkontrast.

Samsung Black Fredag
TV Nano Cell

I Super UHD är TV-apparater aggregerade tekniker som Quantum Dot. Denna teknik använder nanokristaller i en film, som genom förmågan att absorbera ljus från färger på ett differentierat sätt.

Det är att ett helt annat sätt att hantera ljus kommer in, som vanligtvis passerar genom gröna, röda och blå kristaller, men den här filmen placeras precis framför, vilket gör färgerna mer levande och verkliga, undviker slöseri med ljus och förbättrar deras uppfattning. Så, eftersom tekniken är något som aldrig står stilla, har Quantum Dot också utvecklats till Nanoceller.

Nanokristaller har nu 1nm att absorbera överflödig färg. Och istället för att stanna i en film går dessa nanokristaller till panelen. Detta orsakar störningar som ska absorberas och färgerna och ljusstyrkan att vara mycket mer trogen.

Hur mycket kostar det att köpa en 65 ” TV? Handla på Black Friday
Redo att köpa din TV

Nu när du vet skillnaden mellan smart TV och LED och LCD och är medvetna om utvecklingen av teknik som du redan kan söka här i köpa din tv din smart TV med skärmen för dina önskemål.

Var noga med att ställa alla frågor innan du köper, och här hittar du alla svar.

Ta reda på mer om den andra tekniken som är inblandad, bildupplösning, vilken optimal storlek på en TV, hur man väljer en TV för ditt behov och även om vikten av att ha ett bra avstånd mellan TV: n och den plats där du tittar på.

Allt för en bättre användning av din upplevelse med din TV.
TV-apparater av olika storlekar, priser och format

Här i köp din TV söker du efter din framtida TV med alla typer av filter och lär dig fortfarande om huvudfunktionerna. Här, förutom skillnaden mellan smart TV och LED och LCD, upptäcker du mycket mer om funktionerna och potentialerna hos de olika enheterna i de mest olika varumärkena på marknaden.